Sunset Cruise
Familiedag Friesland

Skûtsjesilen

Iedere zomer weer strijden de 14 skûtsjes van de S.K.S. (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) om de titel van het belangrijkste zeilevenement in Friesland.

Skûtsjes zijn oude vrachtschepen waarmee diverse ladingen werd vervoerd in ondiep water. Hierdoor werden het lange schepen met een platte bodem. In perioden met weinig werk werden de eerste wedstrijden skûtsjesilen georganiseerd. Rond 1850 wordt de organisatie van deze wedstrijden overgenomen door clubs waaruit de S.K.S ontstaat.

De Oorden Rondvaarten & Partycruises geeft u de gelegenheid om voor maar € 15.- p.p. deze strijd van dichtbij mee te maken vanaf Salonboot Klifrak.

Voor de wedstrijd varen wij met Salonboot Klifrak naar het wedstrijdwater toe. We proberen om zo dicht mogelijk tegen het veld aan liggen, zodat u dit spektakel van dichtbij kunt aanschouwen. Bij zon beleeft u Skûtsjesilen vanaf het dek en bij regen staat u droog onder dak. Wij hebben tevens een bar en keuken aan boord.

U kunt reserveren via het reserveringsformulier onderaan de pagina.

Skûtsjesilen kijken

Hét belangrijkste zeilevenement van Friesland, Skûtsjesilen, vindt elke zomer plaats. Dan geven maar liefst 14 skûtsjes alles om die felbegeerde titel in de wacht te slepen! Met skûtsjes bedoelen we oude vrachtschepen waarmee diverse ladingen werden vervoerd in ondiep water. Wilt u de spanning en sensatie van het Skûtsjesilen van dichtbij mee maken? De Oorden geeft u deze gelegenheid scherp geprijsd vanaf Salonboot Klifrak!

Adres Koudum: Galamadammen 28723 CE Koudum
Adres Tacozijl/Lemmer: Plattedijk 20 8531 PE Lemmer
Adres IJlst: Sneekerpad 14 8651 NE IJlst

Reserveren

De Oorden werkt samen met..

Skûtsjesilen Friesland

Wij willen iedereen laten genieten van de prachtige Friese cultuur en natuur. Daarom is Skûtsjesilen in Friesland met De Oorden voor iedereen toegankelijk. Deze spannende race is elk jaar het hoogtepunt van de zomer en u zit bij ons op de eerste rij. Voor de wedstrijd varen wij met Salonboot Klifrak naar het wedstrijdwater toe en proberen we zo dicht mogelijk tegen het veld aan te liggen. Beleef het Skutsjessilen in Friesland en waai heerlijk uit op onze meren!

Skûtsjesilen Lemmer

Dankzij De Oorden krijgt u de kans om het Skûtsjesilen in Lemmer te beleven. Wanneer het Skûtsjesilen aan de gang is, kunt u op onze Salonboot Klifrak genieten van een hapje en een drankje. Erg prettig is dat u op onze Salonboot Klifrak bij zonnig weer het dek tot uw beschikking heeft. Bij regen heeft u onderdak en hierdoor alsnog een uitstekend zicht op het Skûtsjesilen in Lemmer. Laat De Oorden dit unieke evenement nog specialer voor u maken!

Skûtsjesilen De Oorden

Geniet comfortabel van het Skûtsjesilen dankzij De Oorden! Op warme zomerdagen ervaart u de luxe van airconditioning aan boord van de Klifrak. Tijdens het Skûtsjesilen regelt De Oorden voor u een hapje en een drankje. Ook een compleet buffet of barbecue behoort tot de mogelijkheden, er is namelijk een bar en keuken aan boord. Ons schip is geschikt voor zowel grote als kleine groepen.